Loading...

Cariboo Gold Rush

05.09.2024 08:45

Goana după aur din Cariboo: ce a fost de fapt

Începutul goanei după aur

Goana după aur a început în anul 1861, odată cu descoperirea aurului în golful Keithley Creek, situat la est de orașul Quesnel. Spre deosebire de metodele clasice de spălare a aurului de-a lungul râului Fraser, zăcămintele de aur din zona districtului Cariboo necesitau săparea de puțuri și alte tipuri sofisticate de exploatare a aurului. În zonă au apărut mai multe orașe, cel mai important fiind orașul Barkerville, care în prezent este protejat ca parte a patrimoniului național și este o atracție turistică. Printre alte orașe importante din această perioadă se numără Quesnel Forks, Keithley Creek, Quesnellemouthe, Antler, Richfield și Fort Alexandria.

Naționalitățile căutătorilor de aur

Goana după aur din Cariboo este uneori menționată în mod greșit ca motiv pentru crearea coloniei britanice Columbia Britanică. Colonia a fost, de fapt, fondată cu trei ani înainte de începutul goanei după aur, ca răspuns la afluxul de prospectori americani (căutători de aur). Naționalitatea prospectorilor din districtul Cariboo era, spre deosebire de regiunile sudice ale coloniei, unde au avut loc alte goane după aur, în mare parte de origine britanică și canadiană. Unul dintre motivele pentru numărul mai mic de americani a fost izbucnirea războiului civil.

Construirea orașelor și drumurilor din zonă

O parte din populație a decis să se stabilească permanent în zonă, astfel că orașul Quesnel a devenit cel mai mare și cel mai cunoscut dintre așezările apărute în urma goanei după aur. Printre orașele aflate pe traseul drumului Cariboo se numărau orașul Williams Lake și așezările Clinton și 100 Mile House. Cel mai mare și cel mai important oraș era Barkerville, care a crescut în jurul celui mai profitabil și mai faimos zăcământ de aur din regiunea Cariboo.

Drumul de transport Cariboo

Creșterea semnificativă a numărului de zăcăminte de aur a fost impulsul pentru construcția drumului Cariboo Wagon Road (Drumul de transport Cariboo). Acesta a evitat vechile rute prin canionul Fraser și Drumul Douglas, care se termina în așezarea Lillooet. A folosit valea râului Thompson și, de la așezarea Ashcroft, a continuat prin valea râului Bonaparte, unde s-a conectat la vechiul drum ce ducea de la așezarea Lillooet la așezarea Clinton.

Drumul Cariboo a fost un mare beneficiu pentru infrastructura coloniei. Datorită lui, autoritățile au putut exercita controlul și menține ordinea la zăcămintele de aur din districtul Cariboo. Bogăția putea astfel să curgă mai ușor prin interiorul țării spre Statele Unite. Deși goana după aur din Cariboo s-a încheiat după finalizarea acestui drum, acesta a rămas o rută importantă în zonă, conectând minele, așezările căutătorilor de aur și orașele Richfield, Antler, Bullion, Williams Creek și Quesnel Forks.

Ruta Drumului Cariboo este marcată cu roșu, iar ruta vapoarelor cu albastru. Drumurile către alte zăcăminte de aur sunt marcate cu linii punctate.

Sursa: Wikipedia

V-a plăcut acest articol și doriți să primiți sfaturi și recomandări similare gratuit pe e-mail?