Loading...

Sluice box pentru aur - De ce să-l folosești și cum să-l folosești corect

20.08.2024 00:24

Pentru a face mai eficient procesul de extragere a aurului, se folosesc diferite panouri de aur și rigole pentru capturarea sedimentului greu. În extragerea aurului este vorba despre separarea fracției grele de cea ușoară. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul unei tigăi de aur clasice sau cu un panou de aur, care crește numărul de fulgi de aur pe tavă în șlic. Panoul de aur este scufundat în râu sau pârâu astfel încât curentul apei să fie capabil să spăleze pietrișul adăugat, dar curentul nu trebuie să fie prea puternic pentru a nu spulbera fulgii de aur. Panoul de aur nu trebuie să lipsească capcane și buzunare pentru vortexul apei, creând astfel presiuni negative și separând materialul greu de cel ușor - un proces pe care trebuie să-l faci cu o tavă obișnuită, folosind rotirea și spălarea, ceea ce duce de obicei la dureri articulare.

În pâraiele și râurile din Cehia se întâlnesc de obicei fulgi de aur și cristale de aur, fără a exclude praful de aur și așa-numitele puncte. Praful de aur sunt bucăți de aur mai mici decât un granule de nisip de deșert, "punctele" sunt de dimensiuni intermediare între praf și ceva care nu poate fi identificat cu certitudine ca fiind de 1 milimetru. Aurul de aproximativ 1 milimetru poate fi numit cu greu fulg de aur, bucurie aduc numerele de două, trei și mai mari (măsurători în milimetri), deoarece acesta este aurul pentru care nu trebuie să folosești un telescop. Bucățile de aur care sunt numite plăci sau foi sunt de aproximativ 5 milimetri și mai mari. Rar se găsesc nuggete de aur, care, spre deosebire de plăci, nu sunt plate și sunt bucăți mai voluminoase, adesea căutate de detectoare de metale.

Panourile de aur pot fi achiziționate deja gata de la producători sau vânzători atât din Cehia, cât și din străinătate, există câteva pe piață și toate sunt verificate și fabrică panouri de calitate și funcționale, lucru pe care îl puteți verifica în diferite discuții și grupuri de Facebook. Puteți achiziționa un panou de aur second-hand și astfel economisiți adesea sute sau chiar mii de coroane, ocazional se găsesc panouri și tigăi utilizate gratuit pe târgul de aur de pe Facebook Bazoš-Zlatokopeckých potřeb,NAKUP+PRODEJ. Panoul de aur poate fi fabricat de asemenea acasă, este suficient să dedici câteva ore și să ai componentele necesare. În grupurile de pe internet există ghiduri și proceduri pentru fabricarea panourilor și se vede că nu există limite în utilizarea și versatilitatea materialelor. Corpul panoului de aur poate fi fabricat din inox, zinc, aluminiu, plastic, lemn sau chiar imprimat 3D. În fotografia de mai jos este un panou de aur GoldenShark cu bandă de capturare a aurului și pietrelor prețioase. Capcanele sunt pline de sediment greu, care conține în principal rutil, dar și granate cege și aur.

Capcanele pentru capturarea aurului sunt cele mai frecvent utilizate măsuțe din cauciuc, lână de aur, plasă de sârmă, spirale și diverse alte obstacole care capturează șlicul greu. Adesea, se folosesc, de exemplu, măsuțe vechi de la mașini sau măsuțe din magazine mari de bricolaj. Atunci când alegeți o măsuță adecvată, trebuie să țineți cont de capacitatea canelurilor de a captura aurul, adesea este vorba de o metodă de încercare și eroare, dar componentele pot fi obținute ieftin sau chiar gratuit. Măsuțele pentru panouri de aur pot fi achiziționate din cauciuc sau, de exemplu, lână de aur sau plasă de sârmă și combinate în diferite moduri - avantajul acestor măsuțe este că sunt testate atât de producător, cât și de clienți, astfel având garanția funcționalității. Panourile pot fi prelungite în diferite moduri și testate astfel pentru diferite buzunare pentru capturarea aurului și pietrelor prețioase. Dacă nu sunteți sigur dacă aurul vă scapă din panoul de aur, există o metodă simplă de verificare - achiziționați plumburi pentru pescuit și amestecați-le în pietrișul pe care îl adăugați în panou. Deoarece plumbul are o densitate similară cu aurul, se așează acolo unde se așează și aurul. Turnați amestecul de pietriș și plumb în hopperul panoului de aur. Dacă în panou găsiți doar plumb după spălarea pietrișului, aceasta este un semn că aveți un unghi corect al panoului și fracția grea rămâne pe bandă, doar că ați adunat pietriș care nu conține aur. IMPORTANT - trebuie întotdeauna să găsiți același număr de plumburi pe care i-ați adăugat în amestecul de pietriș, în cazul în care după acest test găsiți doar o parte din plumburi, ceva este în neregulă. În acest caz, trebuie să efectuați un alt test și să fiți atenți la puterea curentului apei și unghiul panoului, care nu trebuie să fie prea abrupt. Pentru a captura aurul fin este necesar să alegeți un tip corect de măsuță, pentru fulgi de aur mai mari trebuie să fie caneluri mai mari și dacă dorim să capturăm și pietre prețioase, trebuie să avem mai multe dimensiuni de măsuțe și, de asemenea, un panou mai lung. Pietrele prețioase sunt mai ușoare decât aurul și, deși se capturează în caneluri, ele se deplasează treptat în josul panoului. Fiecare lopată de pietriș mișcă astfel pietrele prețioase cu un pas mai jos, iar dacă unghiul este prea mare sau curentul este prea puternic, acest lucru se poate întâmpla și cu aurul. Prin urmare, este recomandat să alegeți banda ideală pentru tipul specific de extragere. Dacă știu că vreau să extrag, de exemplu, granate, atunci trebuie să achiziționez o bandă cu un profil suficient de înalt și dacă vreau ca panoul să captureze și să nu lase aurul, atunci trebuie să am și caneluri mai fine, eventual lână de aur și plasă de sârmă.


 

V-a plăcut acest articol și doriți să vă trimitem sfaturi și trucuri similare gratuit pe email?